is UW HUIS KLAAR
VOOR DE TOEKOMST?

De gasprijzen piekten tijdens de energiecrisis van afgelopen winter en schommelden ook de laatste maanden flink. Inmiddels liggen de prijzen weer op een relatief normaal niveau, maar betaalt u nog altijd het twee- of drievoudige als voor de energiecrisis.

En ook de komende maanden is de energieprijs erg onzeker. ‘Als het komende winter echt koud wordt, in Europa of Azië en in het ergste geval allebei, dan gaan de prijzen hard omhoog. Dat wordt echt onderschat’, meent energie econoom Hans van Cleef van adviesbureau Publieke Zaken.

We gebruiken allemaal energie voor onder andere het verwarmen van ons huis en tapwater. Maar wat moet u hier nu verder over weten? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw huis klaar is voor de toekomst? Welke mogelijkheden zijn er om uw huis te verduurzamen? We nemen u hier graag in mee.

Welke factoren beinvloeden

De energieprijs

Weersomstandigheden als kou of hitte hebben dus invloed op de energieprijs.
Maar welke factoren hebben dat eigenlijk nog meer?
Gasvoorraden
De gasvoorraden zijn voor nu goed gevuld, de ondersteunende kern- en kolencentrales blijven langer open en ook is er meer hernieuwbare energie. Maar het is druk op de energiemarkt. En de aanvoer van gas ligt om diverse redenen onder druk. Zowel door de oorlogen in Rusland en Oekraïne als in het Midden-Oosten, maar ook door defecte gasleidingen, onderhoudswerkzaamheden en stakingen in gasfabrieken. In welke mate de gasvoorraden gevuld zijn, zoals hier in Nederland, heeft invloed op de energieprijs.
Economische ontwikkelingen
De internationale vraag naar energie nam toe na de coronacrisis, met name vanuit Azië, China en India. Een hogere vraag betekent een hogere energieprijs.
Overheidsheffingen en belastingen
De gemiddelde energierekening bestaat voor bijna de helft uit belastingen. In 2024 stijgt de energiebelasting opnieuw. Zo stijgt de belasting op gas met 19%. En daalt de belasting op stroom juist met 14%. Hiermee wil de overheid het verduurzamen van woningen stimuleren. 
Verdwijnen prijsplafond
Eind 2022 stelde het kabinet een prijsplafond in voor gas en elektriciteit voor de periode van een jaar. Per januari 2024 komt deze regeling definitief te vervallen en betalen alle huishoudens weer het volledige tarief voor gas en stroom.
Deze factoren hebben allemaal invloed op de energieprijs. Afgelopen winter heeft ons laten zien dat de energieprijs hierdoor zomaar de pan uit kan rijzen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de controle deels of zelfs volledig weer in eigen handen te krijgen.

VIER REDENEN OM TE KIEZEN VOOR

EEN DUURZAME INSTALLATIE

Lagere energierekening

Een duurzame installatie betekent een forse besparing op uw energierekening. Zo bespaart u met een zonneboiler ongeveer 40% op het gasverbruik voor het verwarmen van het tapwater en met een warmtepomp zo’n 50% tot 70% op uw totale gasverbruik.

Beter voor het milieu

Ook stoot u aanzienlijk minder CO2 en andere broeikasgassen uit. En dat is natuurlijk beter voor het milieu. Voor uzelf en voor de komende generaties.

Verhoogt de waarde van uw huis

Verder verhoogt het hebben van een duurzame installatie de waarde van uw huis. En is bij eventuele verkoop een goed energielabel over de energiezuinigheid van uw huis essentieel. 

Geeft een aangenamer leefklimaat

Daarnaast geeft een duurzame installatie een woning comfort en een aangenamer leefklimaat. Dus een aangenaam en warm huis in de winter en een fris en koel huis in de zomer!
HOE GAAT DE GEMEENTE VIJFHEERENLANDEN
OM MET DUURZAAMHEID?
Ook in de gemeente Vijfheerenlanden is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Zo is er in 2021 een concreet duurzaamheidsbeleid opgesteld, gebaseerd op het internationale klimaatakkoord en werken ze de komende jaren aan drie duurzaamheidsthema’s:

- ENERGIE EN VERANTWOORD
- CIRCULAIR EN SCHOON
- KLIMAATROBUUST EN BIODIVERS


Voor concrete tips en adviezen voor een energiezuiniger huis zette de gemeente het energieloket ‘jouw huis slimmer’ op. Ook zijn daar gratis slimme producten te verkrijgen en is de hulp van een energiecoach mogelijk. Verder is er informatie te vinden over de beschikbare subsidies en leningen voor het verduurzamen van woningen. En werkt de gemeente vanuit het energieloket samen met lokale bedrijven waaronder FH Team, voor het daadwerkelijk realiseren van hoogwaardige, duurzame installaties bij inwoners thuis.

Wilt u zelf een duurzaam huis bezoeken? Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 28 oktober en 4 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor bezoekers en delen zij hun ervaring. Geef u op via www.duurzamehuizenroute.nl.

DALING IN ENERGIEKOSTEN

DOOR INSTALLATIE ZONNEBOILER

Ferry Haag, eigenaar van FH Team, vertelt: ‘In de zomer van 2022 nam de familie Boot contact met ons op. Ze wonen in het mooie dorp Leerbroek in de gemeente Vijfheerenlanden en hebben een groot gezin, met in totaal 7 kinderen. Hun waterverbruik is hierdoor hoog en het verwarmen van het tapwater kostte de nodige kuub gas per jaar. Op advies van FH Team lieten zij een zonneboiler installeren en verbeterden we ook de installatie van de al aanwezige hout cv-kachel. En daar is de familie Boot heel blij mee! Hun gasverbruik is zo hard gedaald dat de energiemaatschappij hen na drie maanden in het nieuwe jaar opbelde en aanbood de rest van het jaar geen kosten voor het energieverbruik meer in rekening te brengen. Ook zag de familie Boot af van een uitbreiding van hun duurzame installatie met zonnepanelen omdat de huidige duurzame installatie voor hen al toereikend is.’

Familie Boot - zonneboiler

Wij hebben FH Team leren kennen als enthousiaste mensen met passie voor hun vak! Vanaf het maken van de offerte tot aan het uitvoeren van de werkzaamheden was er een fijne samenwerking. Gedurende het hele proces merk je dat je met vakmensen te maken hebt. Ze hebben veel kennis van het product en hun vakgebied en kunnen uitleggen waar ze mee bezig zijn. Wij zijn erg blij met onze zonneboiler en zonnecollectoren.

Feit of fabel

5 feiten en fabels over verduurzamen

Verduurzamen is mogelijk bij ieder huis

Op korte termijn moet ik volledig van het gas af

EEN duurzame installatie BESPAART FORS op energiekosten

Een warmtepomp maakt altijd een hoop lawaai

Een duurzame installatie is een investering

DE MOGELIJKHEDEN

VAN FH TEAM

warmtepomp
Een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen en zorgt voor verwarming, warm water en koeling in uw huis. Er zijn diverse soorten warmtepompen geschikt voor alle type huizen, zowel bestaande bouw als nieuwbouw.
zonneboiler
Een zonneboilersysteem maakt gebruik van de zon voor het verwarmen van het tapwater in uw huis. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een zonneboiler die in of buiten uw huis wordt geplaatst.
Alternatieve verwarming
Er zijn diverse soorten van alternatieve vormen voor het verwarmen van uw huis, zoals een cv-houtkachel of cv-pelletkachel. Deze kachels worden aangesloten op uw bestaande cv en kunnen daardoor meerdere ruimtes in uw huis verwarmen, en ook het tapwater indien gewenst.
Inregelen duurzame systemen
Wellicht heeft u (deels) al een duurzaam verwarmingssysteem maar werkt het niet optimaal? Wij passen het systeem aan of breiden het uit en regelen het zo optimaal mogelijk in, passend bij uw wensen en gebruik.

BROCHURE

Wilt u graag meer weten hoe wij concreet kunnen helpen, met welke producten wij werken en wat de kosten hiervoor zouden zijn? Ontdek onze prijzen en opties in onze brochure. Ook vertellen wij u meer over onze werkwijze, beantwoorden we veelgestelde vragen en vertellen we meer over wie wij als FH Team zijn. 

BELAFSPRAAK

WE BELLEN GRAAG MET U

Herkent u de uitdagingen en is het tijd om uw energiekosten weer zelf in de hand te hebben?

Wilt u ook een hoogwaardige, duurzame installatie realiseren in uw huis? FH Team denkt graag met u mee in mogelijkheden en oplossingen! Plan hieronder direct een vrijblijvende belafspraak met ons in op het moment dat het u uitkomt. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen en de eventuele mogelijkheden kort door en plannen we indien gewenst een afspraak in bij u thuis.
Lees meer
Reviews van klanten

Dik & Carola Boogerd - warmtepomp

Wanneer het allereerste contact plezier en zakelijk is, het offertetraject plezierig en duidelijk is, de uitvoering plezierig en goed is en de afhandeling plezierig en correct is, dan is er maar één conclusie mogelijk: FH Team is de perfecte partner voor de installatie van onze Viessmann warmtepomp.  

Annette Greuell - warmtepomp

Wat een topteam! De kennismaking en het advies van Ferry voelde direct al heel professioneel en eerlijk. Heel blij dat we gekozen hebben voor FH team voor de installatie van een warmtepomp van Viessmann. Dank Lennart, Daniel en Ferry.

Familie Huiting - warmtepomp

FH Team heeft bij ons een all-electric warmtepomp van het merk Viessmann geplaatst. In combinatie met onze zonnepanelen is hierdoor onze energierekening fors gedaald. Wij zijn erg tevreden met het advies, de plezierige werkwijze en de deskundige installatie en genieten elke dag van het comfort in ons huis. 

Benny Ooteman - warmtepomp

Via FH Team regelden we een hybride warmtepomp voor bij ons thuis. Wij zijn erg tevreden en vonden de communicatie ook heel fijn!

Familie Oudhoff - warmtepomp

We hebben een warmtepomp van Viessmann afgenomen bij FH Team voor ons huis. En FH Team heeft een prachtige installatie opgeleverd! Ferry & Ferry en Lennart zijn eerlijke professionals die ervan genieten om mooi en goed werk op te leveren. 

Familie Koemans - warmtepomp

Vanwege de huidige ontwikkelingen wilden wij graag volledig energieneutraal wonen en zochten een bedrijf dat duurzame oplossingen realiseert. Een bedrijf wat goed 'voelt'. En dat vonden we bij FH Team! De eigenaar kwam langs en dat voelde al ontzettend fijn! Hij dacht goed mee en gaf eerlijk advies. Voor ons was de keuze dan ook snel gemaakt! Alles is mooi geïnstalleerd en het werkt heel goed! De vragen die ik daarna nog had kon ik altijd stellen. Kortom wij zijn super tevreden klanten! Ik raad het FH Team dan ook zeker aan! 

Familie Haag - warmtepomp en zonneboiler

Wij zijn volledig gasloos dankzijn FH Team! We zijn heel blij met de duidelijke voorlichting, het vakkundig installeren en afstellen en de snelle service van FH Team. Zij hebben ons voorzien van een warmtepomp en zonnecollectoren en daarnaast kregen we goed advies van een andere partij om zonnepanelen te installeren. Zo viel alles mooi samen, wij zijn heel blij met dit professionele team!  

Familie Boot - zonneboiler

Wij hebben FH Team leren kennen als enthousiaste mensen met passie voor hun vak! Vanaf het maken van de offerte tot aan het uitvoeren van de werkzaamheden was er een fijne samenwerking. Gedurende het hele proces merk je dat je met vakmensen te maken hebt. Ze hebben veel kennis van het product en hun vakgebied en kunnen uitleggen waar ze mee bezig zijn. Wij zijn erg blij met onze zonneboiler en zonnecollectoren.

Dirk Jan & Joke Brouwer - warmtepomp

We hebben altijd een goede service gehad. De installatie is netjes en goed uitgevoerd door vakbekwame personen.

Familie Fraanje - warmtepomp

Het advies, de installatie en de service van FH Team hebben wij als uitstekend ervaren. De weinige beschikbare ruimte op onze zolder zorgde wel voor een flinke uitdaging, het installeren was hierdoor echt millimeterwerk. Heel knap dat dat allemaal is gelukt! Hoe de nieuwe warmtepomp in de praktijk van de vier seizoenen wat betreft comfort en energieverbruik gaat bevallen moeten we natuurlijk nog afwachten, maar we hebben er alle vertrouwen in! Het geluid van de buitenunit is verrassend laag, een aangename meevaller!   
WILT U OOK EEN HOOGWAARDIGE, DUURZAME INSTALLATIE REALISEREN IN UW HUIS?
Wij denken graag met u mee in mogelijkheden en oplossingen! Maar direct een telefonische afspraak met FH Team op het moment dat het u uitkomt.
Copyright 2023 FH team